Eriuurija nõuab Trumpi ilmumist tunnistajapinki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriprokurör Robert Mueller.
Eriprokurör Robert Mueller. Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide eriprokurör Robert Mueller teatas, et võib vähendada presidendile esitatavate küsimuste hulka, kuid nõuab siiski Donald Trumpi isiklikku ilmumist tunnistajapinki.

Presidendi advokaadid on varemalt pakkunud eriuurijale võimalust vastata kirjalikult küsimustele, mis puudutavad võimalikku õigusloome takistamist ja kokkumängu presidendikampaania ajal.

Trumpi advokaat Rudy Giuliani teatas eile, et presidendi meeskond sai vastuse Muelleri kabinetilt, milles teatati, et eriuurija ootab presidenti isiklikult suulisele intervjuule.

Allika sõnul käivad võimaliku intervjuu osas endiselt läbirääkimised ning kokkulepe on alles lapsekingades.

Trumpi meeskond avaldas mõne nädala eest soovi piirata teatud teemade käsitlemist kirjalikele küsimustele ning keskenduda suulise intervjuu käigus pigem kokkumängu teemale. Õigusloome takistamist president arutada ei soovi.

Giuliani sõnul ei ole intervjuu Muelleriga Trumpile kasulik, kuid president soovib seda väidetavalt väga. «Trump on alati olnud tunnistamisest väga huvitatud. Meie, advokaatide meeskond, oleme selle osas ettevaatlikud,» lisas Giuliani.

Trump nimetas eile juurdlust Venemaa väidetava sekkumise suhtes presidendivalimistesse USA häbiplekiks ja kutsus justiitsministrit Jeff Sessionsit uurimist lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles