Reisijad kirjeldavad põgenemist põlevast Mehhiko lennukist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuõnnetuse üle elanud inimesed viidi haiglasse, kuid õnneks ei saanud keegi surma.
Lennuõnnetuse üle elanud inimesed viidi haiglasse, kuid õnneks ei saanud keegi surma. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Teisipäeva pärastlõunal astus Ashley Garcia Mehhikos lennukisse, kuid ei saanud üle halvaendelisest aimdusest, et midagi on valesti.

17-aastane keskkoolitüdruk Chicagost oli üks 103 reisijast ja meeskonnaliikmest Aeromexico reisilennuki pardal, mis sattus õnnetusse kohe pärast õhkutõusmist.

Garcia leidis oma istekoha ja jäi aknast vaatatama tormi, mis kiiresti lähenes. Ajaks, kui lennuk valmistus õhku tõusma, peksid seda tuuleiilid ja vihm. Garvia haaras oma telefoni ja hakkas aknatagust vaadet filmima.

«Mul oli sisetunne: filmi seda, filmi seda,» ütles Garcia. «Ma olin kindel, et me ei tõuse üles, sest see oleks liiga ohtlik.»

Lennuk kukkus alla mõned hetked pärast õhkutõusmist. Lennuk libises lennuraja kõrvale maapinnale. Üks tiib võttis tuld.

Reisijad kirjeldasid, kuidas õpitud evakuatsiooniprotseduurid võimaldasid kõigil eluga pääseda.

«Me karjusime,» ütles Garcia nõbu Liliana Gallarzo. «Kõik proovisid välja saada ja lennukist eemale pääseda.»

«Meile öeldakse nii palju kordi, mida teha,» ütles Garcia, viidates ohutusnõuete reeglistike tutvustamisele iga lennu alguses. «Mitte keegi ei usu, et see nendega juhtub, kuni see juhtub. Me toetasime üksteist... sellepärast saime me ohutult maha.»

Lennureisijad said kasutada üksnes esi- ja tagauksi, sest põlev lennukitiib ei lubanud väljuda külje peal asuvatest hädaabiustest. Lennukist välja saamiseks pidid reisijad maha hüppama, kuid maandumise pehmendamiseks oli alla pandud trampoliin.

Meeskonnaliikmed suunasid kõiki reisijaid lennukist kaugemale jooksma. See võttis kiiresti tuld ja lennukist jäi järele üksnes suitsev vrakk. 

Uurijad pole veel ametlikult määranud lennuõnnetuse põhjust. Aeromexico sõnul on 64 inimest haiglast koju lastud. Kaks inimest, sealhulgas piloot, said tõsisemaid vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles