Põhja-Korea ärgitab elanikke põua vastu võitlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Termomeeter Soulis 23. juulil. Kuumus on Korea poolsaarel veelgi tõusnud.
Termomeeter Soulis 23. juulil. Kuumus on Korea poolsaarel veelgi tõusnud. Foto: Jin Sung-chul / AP / Scanpix

Põhja-Korea ärgitas täna oma elanikke ühinema jõupingutustega põuast tingitud kahjude leevendamiseks põllumajanduses.

Korea poolsaart on viimastel nädalatel haaranud kuumalaine. Pyongyangis tõusis eile temperatuur 37,8 kraadini Celsiuse järgi ning ka Lõuna-Koreas on temperatuurinäit tõusnud rekordkõrgele.

Lõuna-Korea on sealjuures teatanud üle kolme miljoni karilooma surmast, samuti on suremus kuumast põhjustatud haigustesse viiekordistunud.

Põhja-Korea riigitelevisioon hoiatas, et kuumalaine on hakanud majandust kahjustama.

Põhja ajaleht Rodong teatas neljapäeval, et põllumajandussektori päästmine on äärmiselt oluline ja kiireloomuline ülesanne.

Maapiirkonnad üle terve Põhja-Korea on teatanud kahjustatud saagist, see puudutab ka riisi ja maisi, kirjutas ajaleht.

«Praeguse hetke reaalsus dikteerib, et iga inimene üle terve riigi ühineb jõupingutustega, et piirata seda kahju, mis on tingitud kõrgest temperatuurist ja põuast,» lisati.

Põhja-Koread on varem tabanud ka näljahädad, 1990. aastate keskpaigas hukkus nälja kätte erinevatel hinnangutel sadu tuhandeid kuni miljoneid inimesi.

Tänu põllumajandussektori reformidele ja suurenenud kaubandusele valitsuse heakskiidu saanud turgudel, on olukord paranenud. Siiski on Põhja-Korea jätkuvalt haavatav looduskatastroofidele, sealjuures üleujutustele ja põudadele kehva taristu, ulatusliku metsaraie ja ebaefektiivse juhtimise tõttu, kirjutab AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles