USA: Venemaa jätkab ulatuslikku kampaaniat valimiste mõjutamiseks (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: SCANPIX

Washington süüdistas täna Venemaad «kõikjale ulatuvas» kampaanias USA avaliku arvamuse ja valimiste mõjutamiseks.

Hoiatus edastati vaid mõned kuud enne olulise tähtsusega vahevalimisi novembris.

«Me näeme jätkuvalt Venemaa kõikjale ulatuvat sõnumite kampaaniat, et püüda ja nõrgestada ja lõhestada USA-d,» ütles Ühendriikide luurekoordinaator (DNI) Dan Coats.

USA tippametnikud, nende seas Coats, Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray ja sisejulgeoleku juht Kirstjen Nielsen ütlesid, et nad jätkavad nende isikute uurimist ja vastutusele võtmist, kes püüavad kallutada USA arvamust või ellu viia seda, mida Wray nimetas «infosõjaks».

«See ei ole mitte ainult oht valimistsüklile,» ütles Wray. «Meie vaenlased püüavad õõnestada meie riiki püsivalt ja regulaarselt, olenemata sellest, kas on valimiste hooaeg või mitte.»

Coats ja Wray tõrjusid samas arvamust, et president Donald Trump, kes on korduvalt eitanud, et Venemaa aitas kaasa tema valimisele riigipeaks, ei suhtu sellesse teemasse tõsiselt.

Riiklik julgeolekunõunik John Bolton ütles kongressile saadetud kirjas, et Trumpi administratsioon on astunud ulatuslikke samme, et ohtu peatada.

Trump on kaalunud sanktsioonide leevendamist Venemaa vastu. Ta kohtus ka Vene presidendi Vladimir Putiniga juulis Helsingis ning keeldus kritiseerimast teda Venemaa sekkumise eest 2016. aasta USA valimistesse.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles