ÜRO: Trumpi meediakriitika võib kutsuda esile ajakirjanike vastast vägivalda (11)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Donald Trump kampaaniaüritusel Floridas.
Donald Trump kampaaniaüritusel Floridas. Foto: Andrea Melendez / Naples Daily News-USA TODAY NETWORK/Sipa USA/Scanpix

ÜRO eksperdid hoiatasid, et USA president Donald Trumpi meedia vastu suunatud rünnakute tagajärjel võivad sageneda vägivallateod ajakirjanike vastu.

Ameerikaülese Inimõiguskomisjoni eksperdid David Kaye ja Edison Lanza teatasid avalduses, et strateegilised rünnakud meedia vastu õõnestavad ajakirjandusvabadust ja kontrollitavate faktide mõju.

Trump on tuntud meediakriitilise suhtumise poolest. Ta on nimetanud pressi rahva vaenlaseks ja väljaandeid libauudisteks.

Eile astus oma isa vastu välja Ivanka Trump, kes teatas, et ei nõustu väitega, et meedia on rahva vaenlane. Donald Trump säutsus selle peale Twitteris, et Ivanka arvamus on ekslik ja suur osa meediast on siiski rahva vaenlane.

Ivanka Trumpi sõnul on ta kategooriliselt vastu ka perede lahutamisele. Ta rõhutas, et immigratsioonikriis on tekitanud temas ängistust.

«See oli ka minu jaoks madalpunkt,» ütles 36-aastane Trump veebiportaali Axios korraldatud konverentsil. Ta viitas Trumpi administratsiooni nulltolerantsi poliitikale, mis viis tuhandete migrandilaste lahutamisele oma vanematest.

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders keeldus eile kinnitamast, et meedia ei ole rahva vaenlane. Selle peale kõndis CNN-i ajakirjanik pressiruumist välja.

Teisipäevasel kampaaniaüritusel karjusid Trumpi toetajad ajakirjanike pihta solvanguid ja vandesõnu.

Vabariiklasest senaator Jeff Flake võrdles varem Trumpi sõnakasutust Nõukogude Liidu juhi Jossif Stalini omaga.

Tagasi üles