Venemaal lõhkes pomm Kaluga Pensionifondi hoone ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistliku partei lippudega venelased protesteerisid pensioniea tõstmise vastu Ivanovo linnas.
Kommunistliku partei lippudega venelased protesteerisid pensioniea tõstmise vastu Ivanovo linnas. Foto: Vladimir Smirnov / Vladimir Smirnov/TASS

Täna varahommikul plahvatas pomm Venemaal Kaluga linna Pensionifondi hoone ees. Hoone ukseesine sai kannatada, aga inimesi hoones või läheduses ei viibinud. 

Esialgsete uurimisandmete järgi kasutati plahvatuses tööstuslikku lõhkeainet, mitte kodus valmistatud segu.

Kalužkie Novosti viitab allikale Kaluga politseis, kelle sõnul kavatsevad võimud avada juurdluse huligaansuse või sarnase tegevuse süüdistuste alusel. 

Pommist hoolimata jätkas Kaluga Pensionifond tegutsemist ja võttis inimesi vastu maja taga oleva hädaabiväljapääsu kaudu. 

Juuli keskel kinnitas Venemaa duuma vastuolulise pensioniea tõstmise seaduse esimese lugemise. Selle järgi tõuseks pensioniiga Venemaal meestele 60. eluaastalt 65. aastani 2028. aastaks. Naiste pensioniiga tõuseks 55. eluaastalt 63. aastani 2034. aastaks. Arvamusküsitlused näitavad, et valdav enamus venelastest on pensionireformi vastu.

Eelmisel nädalavahetusel avaldati pensioniea tõusu vastu meelt kümned tuhanded inimesed Moskvas ja teistes Venemaa linnades. 

Vladimir Putin on varem lubanud pensioniiga mitte tõsta. Uut kava peetakse peamiseks põhjuseks, miks presidendi ja valitsuse populaarsus on viimastel nädalatel rahva silmis langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles