Afganistanis hukkus enesetapurünnakus šiiitide mošeele 35 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Afganistanis.
Plahvatus Afganistanis. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Afganistani idaosas hukkus eile šiiitide mošees toimunud enesetapurünnakus vähemalt 35 inimest ja 94 sai viga, teatasid võimuesindajad.

Paktia provintsis Gardezi linnas Khwaja Hasani piirkonnas asuvas mošees reedese palvuse ajal toimunud rünnaku panid toime kaks enesetapuründajat. Enne oma pommivöö õhkimist tulistasid nad mošeesse kogunenute pihta, täpsustas provintsi politseijuht Raz Mohammad Mandozai.

Mošee asub Paktia provintsis Gardezi linnas Khwaja Hasani piirkonnas.

Paktia provintsi pressiesindaja Abdullah Hasrati teatas eile 29 inimese hukkumisest ja 81 vigastatust, tänaseks ohvrite arv tõusis.

«Kaks naisteriietes ründajat avasid esmalt mošees tule valvurite pihta, siis pöörasid relvad palvetajate vastu ning hiljem õhkisid oma pommivööd,» lausus Hasrat.

Mandozai ütles, et ründajatel olid relvade ja pommivöö varjamiseks seljas burkad. Senistel andmetel said ründajad mošeesse märkamatult kõrvalukse kaudu.

Plahvatuse eest pole seni keegi vastutust võtnud. Äärmusrühmitus Taliban teatas, et nemad rünnakuga seotud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles