Viimane lääne hotellikett lahkus Krimmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Sevastoopoli kaile ja uppunud laevadele pühendatud mälestusmärgile.
Vaade Sevastoopoli kaile ja uppunud laevadele pühendatud mälestusmärgile. Foto: vladimir astapkovich / RIA NOVOSTI / Scanpix

USA firma Best Western Hotels & Resorts lõpetas sanktsioonide tõttu Krimmis tegevuse. 

Ettevõtte nimesilt Sevastoopoli sadamakai kõrval asuva nõukogudeaegse hoone peal oli üks viimaseid märke lääne ettevõtete tegevusest annekteeritud poolsaarel. Teised suurfirmad, nende seas McDonald's ja Radisson Hotels, on piirkonnast lahkunud.

Hotell jätkab tegutsemist, aga ei nimeta ennast enam Best Westerni nimega. Reisilehekülgedel leiab selle nüüd "Sevastopol Hotel and Spa" nime alt.

Lääneriigid kehtestasid sanktsioonid pärast Venemaa sissetungi Krimmi. Need tõkestavad USA ettevõtete tegevust Krimmis ja on ära keelanud uute investeeringute tegemise. On pikk nimekiri Krimmi elanikest ja organisatsioonidest, millega ettevõtted ei tohi koostööd teha. Samuti ei tohi lääne firmad kasutada Krimmi panku rahaülekanneteks.

Best Western ettevõte ei oma hotelle, vaid lubab rahatasu eest kasutada ettevõtte brändi ja turustamisteenuseid hotellide populariseerimiseks. 

Viimase nelja aasta jooksul on Krimmi investeeritud hulgaliselt vene raha. Pensionid ja avaliku sektori palgad on tõusnud ning Venemaa ehitab uusi infrastruktuuri objekte. Krimmi eraettevõtlus on aga tugevalt mõjutatud turismist ja kehtestatud sanktsioonid on sellele halvasti mõjunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles