Bushi kingadega visanud mees vabandas

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mundader al-Zaidi.
Mundader al-Zaidi. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide presidenti George W. Bushi kingadega loopinud Iraagi ajakirjanik Mundader al-Zaidi vabandas peaminister Nuri al-Maliki ees.


Peaministri kantselei teatel kirjutas al-Zaidi valitsusjuhile kirja, milles kahetses «inetut vahejuhtumit» ja peaministrile tehtud häbi, vahendas BBC News.

Peaministri pressinõuniku sõnul lisas al-Zaidi oma kirjas, et tema «inetule teole pole õigustust».

«See informatsioon pole absoluutselt õige. See on vale. Muntader on mu vend ja ma tean teda väga hästi. Ta ei vabanda,» ütles al-Zaidi vend Udai al-Zaidi, kelle sõnul võidi teda selleks sundida.

Iraagi teleajakirjanik tõusis maailma avalikkuse huviorbiiti sellega, et ta loopis pressikonverentsil araabiamaades ebapopulaarset USA presidenti oma kingadega ja nimetas teda koeraks.

Islamimaailma kangelaseks tõusis al-Zaidi seetõttu, et kingataldade näitamist peetakse araabiamaades suurimaks solvanguks.

Alates sellest vahejuhtumist on mees viibinud vahi all ja teda võib Iraagi karistusseadustiku järgi oodata kuni 15 aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles