Taanis määrati burkakeelu eirajale esimene trahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarhuse linnas Taanis avaldati kolmapäeval meelt burkakeelu kehtestamise vastu.
Aarhuse linnas Taanis avaldati kolmapäeval meelt burkakeelu kehtestamise vastu. Foto: Claus Bonnerup / imago/Claus Bonnerup / Scanpix

Taani politsei tegi eile esimese trahvi nägu katva rõivaeseme kandmise eest, teatas kohalik meedia.

Politsei kutsuti ostukeskusesse, kus kahe naise vahel oli puhkenud tüli. Üks naistest kandis nikaabi. Politsei käskis nikaabiga naisel rõivaese eemaldada või avalikust kohast lahkuda ja teatas, et talle saadetakse postiga tuhande Taani krooni ehk ligikaudu 134 euro suurune trahv. Meedia andmetel 28-aastane naine lahkus sündmuspaigalt.

Taanis jõustus kolmapäeval nägu katvate rõivaesemete kandmise keeld.

Parlament hääletas maikuus avalikes kohtades näo varjamise keelu poolt. Keeld hõlmab nii mosleminaiste nägu katvaid nikaabe ja ka kogu keha varjavaid burkasid. Keelatud on aga ka kapuutsid ja maskid, mille varjust nägu näha ei ole. Siiski võib ka edaspidi nägu külma ilma eest salliga kaitsta ja karnevalil maskiga ringi liikuda.

Seaduserikkujate rahatrahv suureneb iga järgmise korraga ja võib küündida kuni 10 000 kroonini.

Hollandi parlament toetas juunis samuti eelnõud, millega keelati nägu katva riietuse kandmine teatud asutustes ja avalikus ruumis olevates kohtades. Edaspidi ei tohi nägu katvat riietust kanda kanda ühistranspordis, haridus- ja tervishoiuasutustes ning valitsushoonetes.

Samalaadsed keelud kehtivad ka Prantsusmaal, Bulgaarias, Belgias ja Austrias. Norras keelati sel suvel nägu peitev riietus koolides nii õpilastele ja ka õpetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles