Iraani lennufirma saab enne sanktsioonide jõustumist 5 uut lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Iran Air saab homme viis uut lennukit.
Lennufirma Iran Air saab homme viis uut lennukit. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Lennufirma Iran Air teatas täna, et saab vahetult enne USA taastatud sanktsioonide jõustumist kätte viis Prantsuse-Itaalia kompaniilt ATR ostetud  uut lennukit.

«Kehtivate kokkulepete alusel maanduvad viis uut ATR-i lennukit homme kell 9 hommikul Mehrabadi lennuväljal,» ütles riiklik lennufirma sõnumirakenduse Telegram vahendusel.

Lennukid ATR-72600 on osa 2017. aasta aprillis allkirjastatud lepingust, millega Iran Air ostab 20 uut lennukit. Kaheksa on ta juba kätte saanud.

USA president Donald Trumpi otsus lahkuda 2015. aastal Iraaniga sõlmitud suurriikide tuumaleppest ja taastada sanktsioonid seadis lennukitehingu kahtluse alla.

Osa taaskehtestatud sanktsioonidest jõustub teisipäeval.

Iraani sõnul seab USA sanktsioonidega ohtu inimeste elu, sest takistab uute lennukite soetamist ja vanadele varuosade ostmist.

Veebruaris kukkus üks ATR-i lennuk Iraanis Zagrose mägedes alla ja 66 inimest sai surma. Seejärel andis Iraani lennufirma Aseman Airlines korralduse kõik ATR-i lennukid maale jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles