USA politsei tappis oma kodu sissetungija eest kaitsnud mehe (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aurora linna politseijuht Nicholas Metz pressikonverentsil juhtumi kohta aru andmas.
Aurora linna politseijuht Nicholas Metz pressikonverentsil juhtumi kohta aru andmas. Foto: David Zalubowski / AP / Scanpix

Colorado osariigis tappis politsei sissetungijaks peetud relvastatud mehe, hiljem selgus, et tegemist oli end kaitsnud koduomanikuga.

Esmaspäeval sai politsei väljakutse Colorado osariigis Aurora linnas asuvasse majja, kuhu oli sisenenud tundmatu mees ja rünnanud ülakorrusel maganud last.

Sündmuskohale saabudes nägid politseinikud põrandal surnukeha ja arvasid, et sissetungija on tapnud mõne pereliikme. Seejärel märkasid nad toas seismas relvaga meest, keda pidasid kurjategijaks. 

Mingil põhjusel ei allunud mees politsei käsklusele relv maha asetada, misjärel avasid politseinikud tema vastu tule. 73-aastane Richard Black suri teel haiglasse. Selgus, et Blacki näol oli tegemist koduomanikuga, kes oli vahetult enne tapnud sissetungija, 26-aastase Dajon Harperi.

Sissetungija Dajon Harper sisenes võõrasse majja ja ründas 11-aastast poissi.
Sissetungija Dajon Harper sisenes võõrasse majja ja ründas 11-aastast poissi. Foto: HO / AP / Scanpix

Harper osales vastasmajas toimunud peol. Pärast lahkumist hakkas ta tänaval autosid lõhkuma ja seejärel tungis sisse Blacki koju, kus ründas viimase 11-aastast lapselast. Black avas ründaja vastu tule, ent politsei saabudes sai temast ohver.

Koduomaniku tapnud politseinik on töölt kõrvaldatud ja juhtumit uuritakse.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles