Video: Venezuela president pääses vigastusteta droonirünnakust (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Nicolas Maduro vahetult enne droonirünnakut.
President Nicolas Maduro vahetult enne droonirünnakut. Foto: EPA / Scanpix

Venezuela presidendi Nicolas Maduro riiklikus televisioonis edastatud kõne katkes eile kummaliselt ja hiljem kinnitati, et tegemist oli droonirünnakuga, teatasid uudisteagentuurid.

Viimastel andmetel sooritati rünnak mitme drooniga, mille külge olid kinnitatud lõhkeseadeldised. Plahvatustes sai vigastada seitse sõdurit.

Rünnakus Venezuela presidendile Nicolas Madurole sai viga seitse sõdurit.
Rünnakus Venezuela presidendile Nicolas Madurole sai viga seitse sõdurit. Foto: Xinhua / AP / Scanpix

Maduro kõneles rahvuskaardi sünnipäevaga seoses sõjaväelastele pealinnas Caracases.

«Majanduse taastumise tund on saabunud ja me vajame...,» ütles president, kui kaamerad pöörasid temalt kõrvale.

Maduro seisis oma naise Cilia Floresi kõrval ja nende ümber oli palju kõrges auastmes sõjaväelasi. Videolõigul kõlab kõmatus ning Maduro ja tema naine vaatavad üles. Seejärel ülekanne katkes ilma selgitusteta.

Venezuela valitsus edastas hiljem teadaande, et Maduro pääses vigastusteta droonirünnakust. Kommunikatsiooniminister Jorge Rodriguezi kinnitusel oli tegemist rünnakuga presidendi vastu.

Maduro ise süüdistas rünnaku korraldamises Colombiat.

Venezuela televisiooni tehtud kuvatõmmis teleülekandest.
Venezuela televisiooni tehtud kuvatõmmis teleülekandest. Foto: HO / AFP / Scanpix

«Rünnaku eesmärgiks oli minu tapmine. Mind üritati täna salamõrvata. Mul ei ole mingit kahtlust, et selle rünnaku taga on Juan Manuel Santos,» ütles Maduro hiljem riiklikus televisioonis.

Colombia ametistlahkuv president Santos avaldas sel nädalal arvamust, et Maduro valitsus langeb veel lähiajal. Siiski eitab Colombia seost rünnakuga.

Eile teatati sotsiaalmeedias, et rünnaku eest võttis vastutuse Venezuela sõjaväelastest ja tsiviilisikutest koosnev salapärane rühmitus, mis nimetab end rahvuslikuks liikumiseks Soldados de Franelas ehk Särkides sõdurid.

«Sõjaväelist au riivab see, kui valitsuses peetakse inimesi, kes mitte ainult ei ole põhiseadust unustanud, vaid kes on teinud riigiametist rõveda viisi rikastuda,» seisis avalduses, mille edastas YouTube'i vahendusel USAs baseeruv opositsiooniajakirjanik Patricia Poleo.

«Kui valitsuse eesmärk on saavutada võimalikult palju õnne, ei saa me lubada, et rahvas on näljas, et haigetel ei ole rohtu, et valuutal ei ole väärtust ja et haridussüsteem ei hari ega õpeta, vaid üksnes jutlustab kommunismi,» lisas ta.

«Venezuela rahvas, me peame minema tänavatele ega tohi taganeda,» kutsus rühmitus üles.

Rühmitus teatas Twitteris, et koosneb Venezuela rahvale ustavatest patriootlikest sõjaväelastest ja tsiviilisikutest, kes püüavad diktatuurile alluvas riigis demokraatiat päästa.

Maduro ütles, et mõned asjaosalised on kinni peetud ja juurdlus käib.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles