Chicagos puhkes vägivallalaine: ööpäeva jooksul lasti maha viis inimest, vigastada sai 44

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicago politseinik ühe tulistamise sündmuskohal.
Chicago politseinik ühe tulistamise sündmuskohal. Foto: Joshua LOTT / AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides asuvas Chicagos lasti maha viis inimest ning veel 44 sai vigastada eilses vägivallalaines, mida politsei nimetas vastuvõetamatuks.

Chicago politseijuht Fred Waller ütles eile pärastlõunal pressikonverentsil, et mõned tulistamised olid seotud jõugukonfliktidega. «Chicago linn tegi läbi vägivaldse öö. Juhuslike või suunatud tulistamiste juhtumid meie tänavatel on täiesti vastuvõetamatud,» sõnas ta.

Televõrk CNN teatas arvukatest tulistamisest kesköö ja pärastlõuna vahel ning 10 neist leidis aset kolme tunni jooksul pärast kella 1.30 öösel.

Politsei teatel võtsid relvastatud isikud ühel juhul sihikule matusejärgsel peielaual osalejad.

2016. aastal sooritati Chicagos eelneva 20 aastaga võrreldes rekordarv mõrvu ning sestsaadik on linn ka president Donald Trumpi regulaarse kriitika sihtmärk.

Waller ütles eile, et Chicagos on tulistamiste arv tänavu langenud 30 ja mõrvade arv 25 protsenti. «Seda ei saa mingil juhul pidada võiduks, aga me liigume õiges suunas.»

Politseijuhi sõnul on linna tänavatelt eemaldatud 5500 ebaseaduslikku relva. «Ma luban sellele linnale, et me ei saa lüüa. Me kõik elame selles linnas ja tahame, et see oleks turvalisem.»

Illinois´ osariigis Michigani järve kaldal asuvas Chicagos elab 2,7 miljonit inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles