Vene väed harjutavad Abhaasias sõjaväebaaside hõivamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene merejalaväelased demonstreerimas oma oskusi sõjalaevastiku päeval.
Vene merejalaväelased demonstreerimas oma oskusi sõjalaevastiku päeval. Foto: Nikolay Hiznyak / Sputnik / Scanpix

Vene merejalaväelased harjutavad Lõuna sõjaväeringkonnas toimuvate kahepoolsete õppuste käigus Abhaasias asuvate Vene sõjaväebaaside hõivamist, ütles sõjaväeringkonna avalike suhete juht Vadim Astafjev.

«Lõuna sõjaväeringkonna ülema kindralpolkovnik Aleksandr Dvornikovi otsuse kohaselt korraldab üldväeühenduse juhatus kahepoolse taktikaõppuse Abhaasia, Krimmi ja Kubanimaa Musta mere äärsetel üldväepolügoonidel,» sõnas Astafjev.

Tema sõnutsi etendavad Krimmis asuva 22. armeekorpuse merejalaväelased koos Musta mere laevastiku jõududega tingliku vastase osa, üritades hõivata rannikut Abhaasias asuva Vene sõjaväebaasi Nagvalou ja Gudauta polügoonidel.

«Motolaskureid toetavad taktikaepisoodide mahamängimisel õhujõudude 4. armee helikopterid, hävitajad ja pommitajad, samuti Musta mere laevastiku Novorossiiski baasi laevad,» lausus pressiesindaja.

Aleksandr Dvornikov.
Aleksandr Dvornikov. Foto: ALEKSEY NIKOLSKYI / Sputnik / Scanpix

Eri väeliikide koostööd hindab kindralpolkovnik Dvornikov. Õppus peetakse 1.-15. augustini 2500 sõjaväelase ja 600 tehnikaühiku osavõtul. Abhaasia on Venemaa poolt okupeeritud Gruusia separatistlik piirkond, kus asuvad Vene sõjaväebaasid.

Hetkel on Gruusias käimas Gruusia-NATO ühisõppus Noble Partner 18. Gruusia kõrval võtavad õppusest osa 13 liitlas- ja partnerriigi üksused.

Teiste hulgas on esindatud ka Eesti. Õppustel osalevad Gruusia, Armeenia, Aserbaidžaani, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Leedu, Norra, Poola, Türgi, Ukraina, Suurbritannia ja USA üksused. Kokku on osalejaid umbes 3000 ja õppus kestab kaks nädalat. 

Sel nädalal möödub 10 aastat Venemaa sõjalisest rünnakust Gruusia vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles