USA senaatorid kutsusid Vene kolleegid Washingtoni külla (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Kossatšov (paremal) ja Rand Paul.
Konstantin Kossatšov (paremal) ja Rand Paul. Foto: VLADIMIR FEDORENKO / Sputnik

USA senaatorite delegatsioon kutsus Vene föderatsiooninõukogu delegatsiooni Washingtoni külla ja tegi ettepaneku ka kohtumiseks kolmandas riigis, ütles Ühendriikide senaator Rand Paul täna Moskvas.

«Mul on hea meel teatada, et jätkame seal suhtlust. Me leppisime kokku ja kutsusime Vene föderatsiooninõukogu delegatsiooni väliskomisjoni esindajad USA-sse, et kohtuda meiega Washingtonis,» ütles Paul ajakirjanikele pärast kohtumist Vene föderatsiooninõukogu väliskomisjoni juhi Konstantin Kossatšoviga.

«Leppisime samuti kokku üritada korraldada kohtumist mõnes erapooletus kolmandas riigis,» märkis senaator, lisades, et peab seda väga tähtsaks.

Kossatšov ütles omalt poolt, et Vene senaatorid rääkisid Pauliga võimalusest korraldada Vene föderatsiooninõukogu ja Ühendriikide senati väliskomitee kohtumine veel sel aastal sügisistungjärgu ajal.

«Et härra Paul kuulub senati väliskomiteesse, pöörasime erilist tähelepanu erialakomisjonide sidemetele ja leppisime kokku mõningates konkreetsetes koostöö arendamise süžeedes,» märkis ta.

«Loomulikult tuleb härra Paulil arutada Washingtoni naastes neid mõtteid oma ametivendadega, kuid jutt on sellest, et võimalust mööda aidata korraldada uusi kohtumisi juba Vene föderatsiooninõukogu ja USA senati väliskomitee tasemel sügisistungjärgu ajal, st enne praeguse aasta lõppu,» sõnas föderatsiooninõukogu komisjonijuht.

Vabariiklane Paul esindab USA senatis Kentucky osariiki. Ta on üks väheseid USA seadusandjaid, kes andis Ühendriikide ja Vene presidendi Helsinigi kohtumisele positiivse hinnangu. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles