Saksamaal saadeti vangi poega kupeldanud ema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berrin T. Freiburgi kohtus.
Berrin T. Freiburgi kohtus. Foto: THOMAS KIENZLE / AFP / Scanpix

Saksamaal mõisteti vangi naine ja tema elukaaslane, kes kupeldasid naise üheksa-aastast poega tumeveebist leitud pedofiilidele. Uurijate sõnul oli tegu ühega kõige hullematest lapse väärkohtlemise lugudest, millega nad kokku on puutunud.

Edela-Saksamaal asuv kohus mõistis täna 48-aastasele naisele 12,5 aasta pikkuse vanglakaristuse, sest ta kupeldas oma poega tumeveebis prostitutsiooni eesmärgil. Pedofiilidele pakuti raha eest võimalust lapsega vahekorda astuda. Naise 39-aastasele elukaaslasele määrati 12 aasta pikkune vangistus.

Tegu oli Freiburgi linna lähistel Staufenis tegutsenud pedofiiliaringi peamiste korraldajatega. Berrin T. ja Christian L. tunnistasid mõlemad üles mitte ainult ohvri mitmetele meestele kupeldamise, vaid ka ise tema kuritarvitamise.

Pedofiil Christian L. (vasakul).
Pedofiil Christian L. (vasakul). Foto: THOMAS KIENZLE / AFP / Scanpix

Jõhkarditele esitati süüdistus 60 kuriteoepisoodis, sealhulgas prostitutsioonile sundimises, sõnalises ähvardamises ja kuritarvitamises, äärmises alandamises, füüsilises kinnisidumises ja vägistamises. 

Uurijate sõnul lubas paar mitmetel välismaalastel ja ka kohalikel meestel kahe aasta vältel poissi vägistada ja alandada. Pedofiilidega loodi kontakt tumeveebi kaudu ning tegevusega teeniti tuhandeid eurosid.

Lisaks sellele filmiti poisi seksuaalset kuritarvitamist ning videod pandi müüki. Mõnel videol oli näha kinniseotud poissi, kelle nägu kattis mask.

Politseil õnnestus pedofiiliaring 2017. aastal pärast anonüümse vihje saamist paljastada.

Kokku vahistati kaheksa kahtlusalust, kelle hulgas olid ka Berrin ja tema partner. Süüdimõistetud Christiani oli ka varasemalt lapse kuritarvitamise eest karistatud.

Siiani on vangi mõistetud kolm sakslast, üks šveitslane ja üks hispaanlane, kelle vanglakaristused jäid kaheksa ja kümne aasta vahele. Prokurörid taotlesid poisi emale 14,5 aasta pikkust vangistust ning tema elukaaslasele 13 aastat trellide taga.

Staufeni juhtumi kohutavad üksikasjad on Saksamaa üldsust šokeerinud. Küsimusi on esitatud ka võimude suutmatuse kohta poissi kaitsta. Uurimise käigus tuli välja mitmeid suuri möödalaskmisi noorsootöötajate ja perekonnaõigusega tegelevate kohtute poolt. Ei mõisteta seda, miks lubati pedofiilist Christianil poisiga samas majas elada.

2017. aasta märtsis võeti emalt lapse hooldusõigus, sest toona sai selgeks, et Christian elas temaga samas majas. Ema läks hooldusõiguse võitmiseks kohtusse ja võitis hooldusõiguse tagasi. Kohus ei olnud väidetavalt last intervjueerinud, samuti jäi kohtule märkamatuks fakt, et Christian elas ka edaspidi poisiga samas majas.

Poisi kool teatas lapse võimalikust kuritarvitamisest, aga võimud ei võtnud midagi ette, sest süüdistusi peeti liiga ebamäärasteks. Praegu elab 10-aastane poiss kasupere juures. Advokaadi sõnul läheb tal asjaolusid arvestades hästi.

Christian L. (istumas) Berrin T. kohtusaali toimetamise ajal.
Christian L. (istumas) Berrin T. kohtusaali toimetamise ajal. Foto: EP/Scanpix

Ülestunnistuses ütles Christian, et tema oli see, kes ärgitas kuritegusid toime panema. Berrin T. tunnistas suletud istungil, aga uudisteagentuuriga DPA suhelnud vaatlejate sõnul ei selgitanud naine seda, miks lubas ta oma poega kümneid kordi kuritarvitada. Kohtupsühhiaatri sõnul on ebatõenäoline, et Christian sundis naist kuritegusid toime panema.

Tumeveeb viitab peidetud osale internetist, millele on võimalik ligi pääseda vaid teatud tarkvara kasutades. Seda pole võimalik leida otsingumootorite kaudu. Tihti seostatakse tumeveebi kahtlaste tehingutega, aga seda kasutatakse ka teistel eesmärkidel. Näiteks liigutati WikiLeaksi ülimalt tundlikku informatsiooni sisaldanud teavet tumeveebi kaudu, samuti olevat NSA vilepuhuja Edward Snowden kasutanud seda ajakirjanikega suhtlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles