Parklandi koolitulistaja väitel käskis deemon tal hävingut külvata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolas Cruz.
Nikolas Cruz. Foto: Taimy Alvarez / AP / Scanpix

Parklandi koolis 17 inimest tapnud Nikolas Cruz teatas ülekuulamisel, et deemoni hääl tema peas käskis tal põletada, tappa ja hävitada.

Parklandi keskkoolis toimunud tulistamise järel läbi viidud ülekuulamise käigus sõnas 19-aastane Cruz, et hääl tema peas muutus pärast ema surma eelmise aasta novembris tugemavaks.

Browardi šerifijaoskonna avaldatud intervjuutranskriptsiooni kohaselt ütles Cruz, et deemoni hääl käskis tal põletada, tappa ja hävitada. Samuti nõudis hääl nädal enne 14. veebruaril toimunud koolitulistamist pargis veresauna korraldamist.

Cruz needis ennast kahel korral ülekuulamise käigus ning teatas korduvalt, et tahab surra.

Vastavaldatud 217 lehekülje pikkuses transkribeeringus kirjeldab Cruz häält oma peas kui umbes temavanust meessoost entiteeti, mis rääkis ainult pahatahtliku sisuga asju. Cruzi sõnul survestas hääl teda varem tulekahjusid süütama ja väikseid loomi tapma.

Noormees märkis, et ei tea, mis takistas teda enne Parklandi koolitulistamist pargis veretööd korraldamast, kuid lisas, et hääl juhendas teda ostma tulistamiseks kasutatud AR-15 poolautomaatrelva. Samuti teatas hääl Cruzile ülekuulamise ajal, et ta ennast tapaks.

Cruz mõisteti süüdi 17 inimese mõrvas ja 17 inimese tapmiskatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles