Venezuela annab opositsionäärid presidendi tapmiskatse eest kohtu alla

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela põhiseadusassamblee spiiker Diosdado Cabello esmaspäeval meeleavaldusel presidendi toetuseks.
Venezuela põhiseadusassamblee spiiker Diosdado Cabello esmaspäeval meeleavaldusel presidendi toetuseks. Foto: Reuters/ScanPix

Venezuela

Venezuela suurte volitustega põhiseadusassamblee teatas, et annab kolmapäeval nurjunud tapmiskatse eest president Nicolás Maduro vastu kohtu alla opositsiooni seadusandjad.

Assamblee spiiker Diosdado Cabello kutsus istungi kokku selleks, et võtta seadusandjatelt parlamendisaadiku puutumatus nende kohtu alla andmiseks laupäevase ebaõnnestunud rünnaku korraldamise eest presidendi vastu.

"Kui õiglust jalule seatakse, on selle löök tugev," lausus Cabello.

Rünnaku järel on vahistatud kuus inimest.

Maduro süüdistas teisipäeva õhtul telepöördumises tapmiskatses riigi tuntumaid opositsiooniliidreid. Tema sõnul viitavad ülekuulatud kahtlusaluste tunnistused ja uurimised Colombias eksiilis viibiva parlamendisaadiku Julio Borgese seotusele. Ta mainis ka opositsiooni seadusandjat Juan Requesensit.

Borgesel ja Requesensil on Venezuela seaduste järgi parlamendiliikmetena immuniteet.

Maduro on süüdistanud rünnaku korraldamises ka Colombia ja USA ametnikke. "Ma tahan selgitada Ühendriikide ja Colombia valitsustele üksikasjalikult kõiki tõendeid, mis viivad meid kaasosaliste ja otseste vastutajateni Florida osariigis. Usaldan Donald Trumpi heausksust," sõnas ta.

Madurole tehti laupäeval sõjaväeparaadi ajal lõhkeainelastis droonidega tapmiskatse. Võimude sõnul korraldati rünnak kaugjuhitavate droonidega, millest ühe tegid julgeolekutöötajad kahjutuks, teine aga lendas lähedalasuvasse hoonesse ja plahvatas.

USA ja Colombia on oma seotust intsidendiga eitanud.

Presidendi liitlastega mehitatud Venezuela põhiseadusassamblee võttis mullu juulis opositsiooni enamusega rahvusassambleelt võimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles