Video: päästemeeskonnad õnnetuslaeval MV Rena

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästemeeskonna liikmed laskusid vintsi abil Uus-Meremaa Põhjasaare lähistel karil seisvale ja puruneda ähvardavale konteinerlaevale MV Rena.

Kopteriteenuseid pakkuva operaatorfirma esindaja Simon Barton rääkis Reutersile, et seal on suur risk. Vintsi abil laevale laskumine on keeruline juba ainuüksi tuule tõttu. Päästjad teevad kõike väga aeglaselt ja turvaliselt. Kuna trosside otsas on inimesed, siis tuleb eelkõige mõelda turvalisusele ja inimeludele, jutustas Barton.

Päästemeeskonnad pääsesid laevale taas täna pärastlõunal, et taasalustada kütuse väljapumpamist mahutitest. Eile olid nad sunnitud konteinerlaevast eemale hoidma kehva ilma tõttu.

Laev sõitis karile 5. oktoobril. Ta on seal suhteliselt kõvasti kinni, kuigi keres on mitmed praod ja kardetakse, et tormituul ja kõrge lainetus võivad laeva pooleks murda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles