Indoneesia ravitseja vangistas tüdruku 15 aastaks koopasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
83-aastane šamaan Jago.
83-aastane šamaan Jago. Foto: Kuvatõmmis

Indoneesias leiti koopast naine, keda kohalik šamaan 15 aastat vangis hoidis ja regulaarselt vägistamas käis, vahendab CNN.

28-aastane naine, kellele Indoneesia politsei viitas avalikult vaid tähega H, leiti läinud pühapäeval riigi keskosas asuva Bajugani küla lähedalt kaljulõhest suurte kivide tagant.

Ametivõimud asusid teda otsima vihje peale, et 83-aastane küla šamaan Jago hoiab Hd seal vangis. Jago peeti kinni ja pärast tema ülekuulamist leidsid politseinikud naise ning päästsid ta.

Vihje tegi kohalikele ametivõimudele H õde, kes on šamaani pojaga abielus. 

Politsei teatel viisid H vanemad ta Jago juurde 2003. aastal ravile. Tollal oli naine 13-aastane. Šamaan oli tuntud alternatiivsete ravimite ja maagiliste tervendamismeetodite poolest.

Varsti pärast seda ütles Jago H perele, et tüdruk läks riigi pealinna Jakartasse tööle ära. Pere teatas H kadumisest, kui ei suutnud teda leida.

Jago vägistas Hd 15 aastat teeseldes, et tegu on nõia-või võlukunstiga. Ta näitas ohvrile Amrini-nimelise mehe fotot ja väitis, et tegu on džinniga. Jago ütles H-le, et Amrin siseneb seksuaalvahekorra käigus tema kehasse.

Tüdruk uskus, et Amrin on tema poiss-sõber. 

«Kuna kurjategija oli külas väga asutatud, on võimalus, et H polnud tema ainus ohver ja teised pole lihtsalt endast veel märku andnud, sest nad kardavad,» sõnas juhtumit kommenteerides riikliku naiste vägivalla vastase komisjoni esinaine Magdalena Sitorus.

«Ohver tuleks viia haiglasse psühholoogilisele ja günekoloogilisele läbivaatusele,» lisas ta. «Kes teab, mida need 15 aastat temaga teinud on.»

Jagole esitati süüdistus laste seksuaalse väärkohtlemise seaduse alusel ja teda ootab ees kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles