Graafik: mida kujutab endast hävitaja Eurofighter Typhoon?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Alari Paluots / Graphic News

Eile õhtul Lõuna-Eesti kohal raketi välja tulistanud Eurofighter Typhoon lennukid on olnud masstootmises alates 2001. aastast ning tegu on mitme riigi koostööprojektiga.

Ämaris on Balti riikide õhuruumi turvamiseks Eurofightereid kasutanud Saksamaa, Ühendkuningriigi, Hispaania ja Itaalia õhuväelased. Praegusel hetkel valvavad Ämaris Prantsusmaa õhuväelased, kes kasutavad hävitajaid Mirage 2000-5. Hispaania õhujõududele kuulub 73 Eurofighterit, kokku on neid toodetud 623.

Kõige rohkem Eurofighter Typhoon hävitajaid omab Ühendkuningriik, nimelt on kuningliku õhuväe kasutuses 160 seda sorti lennuvahendit. Palju ei jää maha ka Saksamaa, nende relvajõudude koosseisu kuulub 143 Eurofighterit.

Hispaania hävitaja Eurofighter tulistas eile kell 15.44 Tartumaal Pangodi kohal kogemata põhja suunas välja õhk-õhk AMRAAM-tüüpi lahingraketi. Täna õhtupoolikul teatas õhuväe ülem kolonel Riivo Valge, et 95-protsendilise tõenäosusega on rakett leitud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles