Vene meedia: raketi kukkumine Vene poolele olnuks ohtlik (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kui rakett, mille Hispaania hävitaja eksikombel Eesti kohal välja tulistas, kukkunuks Venemaa territooriumile, võinuks see kujuneda ohtlikuks vahejuhtumiks, ütles ajakirja Arsenal Otetšestva peatoimetaja Viktor Murahhovski.

«Kui see rakett oleks kukkunud Vene Föderatsiooni territooriumile, olnuks see tõsine intsident,» märkis Murahhovski kolmapäeval Interfaxile. «Need lendavad seal juba mitu aastat. Ja pole ka nagu suured jõud. Lendaks nad lihtsalt niisama, kuid nad lendavad lahingrakettidega pardal. See kujutab endast alati ohtu.»

Murahhovski sõnul oli ilmselt tegemist piloodi eksimusega. «Tõenäoliselt oli see inimlik tegur. Ei usu, et see olnuks ettekavatsetud. Ilmselt ajas lendur segi mingid tegevuse algoritmid. Ta tegutses valesti, põhjustades raketilasu ilma, et oleks sihtmärki tuvastatud,» märkis ta, lisades, et rakett lendas välja juhitamatuna.

Samas märkis teine asjatundja, tuntud katselendur Magomed Tolbojev, et tegemist on väikese vahejuhtumiga, mille tagajärgi ei maksa üle hinnata. «Ma ei dramatiseeriks olukorda. Kui, jumal hoidku, oleks mingit farmi tabatud, võinuksid lehma tappa,» lausus ta. «Juhtub. Midagi hirmsat selles pole. Kõikidel sõjavägedel tuleb seda ette,» lisas Tolbojev.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles