Euroopa Komisjon läks Euribori pärast pankade kallale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon on luubi alla võtnud suured pangad, et välja selgitada, millistel alustel pannakse paika üleeuroopaline pankadevaheline intressimäär Euribor.

Komisjon arestis eile mitme panga dokumendid, teatasid asjaga kursis olevad allikad Wall Street Journalile. Vaatluse all on Euribor, mis pannakse paika enam kui 50 panga poolt ning mis on põhiintressiks triljoneid eurosid väärt laenudele.

Euribori uurimine on omakorda seotud ühe teise suurema uurimisega, mille käigus üritatakse välja selgitada, kas pangad on teinud koostööd, et mõjutada teist suurel määral kasutatavat Londoni pankadevahelist laenuintressi Liborit, mis mõjutab samuti triljonite eurode mahus laenude ja derivatiivide kallidust.

Lehel ei õnnestunud eile saada nimekirja pankadest, kuhu Euroopa Komisjon reidid korraldas, ent kindlasti on uurimise all üks suurem Prantsuse ja Saksa pank. Reidid toimusid ka Londonis ja teistes Euroopa keskustes.

Euroopa Komisjon ei olnud nõus teemat kommenteerima.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles