Walesi külas mõrvati vangist vabanenud lapsetapja (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Gauti korter Walesi külas.
David Gauti korter Walesi külas. Foto: Kuvatõmmis videost

Suurbritannias Walesis mõrvati lapsetapja vaid mõni nädal pärast kodupiirkonda naasmist, vahendab Independent.

Kuriteo eest 33 aastat vanglas veetnud David Gaut leiti surnuna oma New Tredegari külas asunud korterist läinud nädala laupäeval. Politsei teatel polnud kohe võimalik tema surma põhjust tuvastada.

Mõrvas kahtlustatuna on vahi alla võetud kolm meest, vanuses 23, 47 ja 51 aastat.

54-aastasele Gautile mõisteti 1985. aastal eluaegne vangistus oma tollase tüdruksõbra 17-kuuse poja tapmise eest. Toona 21-aastane Gaut tappis Chi Ming Sheki, kui viimase ema viibis väljas. Ta peitis väikelapse laiba kummuti alla ning üritas jätta mulje õnnetusest.

Vandekohtu hinnangul Gaut ka piinas väikelast enne tema tapmist.

Naabrite sõnul saabus Gaut külasse kuue nädala eest ja tunnistas, et oli 33 aastat vangis veetnud. Oma kuriteost ta ei rääkinud. «Esmalt väitis ta, et oli vangis kuriteo eest, mida ta ei sooritanud,» meenutas üks naabritest. «Siis väitis ta, et tulistas kunagi kedagi aga teadsime, et see polnud tõsi.»

«Kõik teadsid, et ta tappis beebi ja kõik rääkisid sellest.»

Gaut vabanes tõenäoliselt vangist läinud aastal ja kolis külas asunud korterisse kuus nädalat enne surma. 

Pikki vangistusi kandnud vangid saadetakse Suurbritannias katseajaks tavaliselt spetsiaalsetesse hostelitesse, kus neid on võimalik jälgida ja nõustada. Seejärel aidatakse neil leida alalisem elamispind ja töökoht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles