Jeemenis hukkus õhurünnakus koolibussile kümneid lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnakus viga saanud lapsed.
Õhurünnakus viga saanud lapsed. Foto: NAIF RAHMA / REUTERS/Scanpix

Jeemeni põhjaosas koolibussile ja turule korraldatud õhurünnakus hukkus kümneid lapsi, mässulised süüdistavad Saudi Araabia juhitud sõjalist koalitsiooni.

«Pärast rünnakut bussiga sõitnud laste vastu täna hommikul Dahyani turul, Põhja-Saadas, on Punase Risti toetatud haigla võtnud vastu kümneid hukkunuid ja vigastatuid,» teatas organisatsioon Twitteris. «Rahvusvaheliste inimõiguste järgi peavad tsiviilelanikud olema relvakonfliktis kaitstud,» lisas abiorganisatsioon.

Piirkond on Huthi šiiamässuliste kontrolli all. Nende telekanali Al-Masirah teatel hukkus 39 inimest ja 51 sai viga. Enamik ohvritest olid lapsed.

Õhurünnakus viga saanud poiss. 
Õhurünnakus viga saanud poiss. Foto: NAIF RAHMA / REUTERS

Mässuliste telekanal süüdistas rünnakus Saudi Araabia juhitud sõjalist koalitsiooni, kes toetab relvakonfliktis valitsust. Mässuliste teatel oli tegemist õhurünnakuga.

Aastal 2015 relvakonflikti sekkunud Saudi koalitsioon pole intsidenti kommenteerinud.

Jeemeni kodusõjas on hukkunud ligi 10 000 inimest ning ÜRO hinnangul on riiki tabanud maailma suurim humanitaarkriis.

Saudi Araabia juhitud sõjaline koalitsioon juhtumit seni kommenteerinud ei ole.

Läinud nädalal ründasid koalitsiooniväed sadamalinnas Hodeidah’s asuvat kalaturgu. Linn on oluline punkt välisabi riiki toimetamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles