Moskva: juhtum lahingraketiga Eestis ohustab piirkonna julgeolekut (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova.
Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova. Foto: Sergei Savostyanov / TASS / Scanpix

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova sõnul näitab Hispaania hävitajalt lahingraketi väljalaskmise juhtum Eestis riski piirkonna julgeolekule.

«Juhtunu on veel üks ilmekas näide, et NATO tegevus, sealhulgas Balti riikides, tekitab julgeolekule lisariske, mitte ei tugevda seda,» ütles Zahharova täna Vene välisministeeriumi teabetunnis.

Vene välisametkonna pressiesindaja meenutas, et õhk-õhk rakett lasti ekslikult välja 7. augustil Eesti õhuruumis. «NATO sõjaline tegevus Vene piiri lähedal väljamõeldud müütilise Vene ohu ettekäendel annab põhjust muretsemiseks,» lausus ta.

Zahharova sõnutsi on sõjalises mõttes rahulik piirkond just NATO algatusel muutumas elavaks õppustepiirkonnaks, mis toob kaasa vahejuhtumite ohu.

«Hea, et ohvreid ei olnud, inimohvreid, ja et raketi teele ei sattunud näiteks reisilennuk,» ütles ta.

Zahharova rõhutas, et sündinu näitab vajadust tegelike pingeleevendussammude ja taoliste vahejuhtumite ennetamise, mitte järjekordsete alusetute süüdistuste järele Venemaa suunas.

Hispaania hävitaja Eurofighter tulistas teisipäeval kell 15.44 õhuharjutusalal Pangodi kohal Otepää lähistel kuue kilomeetri kõrgusel eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi põhja-loode suunas. Kolmapäeval teatas kaitsevägi, et rakett kukkus ilmselt Kesk-Eestis Järvamaal Endla looduspargi alale.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles