Video: Tai mungale määrati laristamise eest 114-aastane vangistus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillava elustiiliga rahva raevu ajanud endine munk Wirapol Sukphol.
Pillava elustiiliga rahva raevu ajanud endine munk Wirapol Sukphol. Foto: Stringer . / REUTERS/Scanpix

Endise Tai munga pillav elu, kuhu kuulusid eralennuk ja disainerrõivad päädis 114 aasta pikkuse vanglakaristusega. Lisaks süüdistatakse teda seksuaalsuhetes alaealisega, vahendab Deutsche Welle.

Tai kriminaalkohus mõistis endise budistliku munga Wirapol Sukpholi eile pettuse, rahapesu ja küberkuritegude eest 114. aastaks vangi.

Endine munk sai laialdase raevu osaliseks 2013. aastal, kui kaadrid tema pillavast elustiilist postitati YouTube’i. Videos hoidis disainerpäikeseprillides Louis Vuittoni kotiga munk oma eralennukis käes rahapatakaid. Munkade vennaskond viskas ta videot nähes oma ridadest välja.

Lisaks esitati talle 2013. aastal süüdistus 14-aastase tüdrukuga seksuaalvahekorras viibimises. Seepeale põgenes Sukphol Ühendriikidesse, kust ta 2017. erinevate süüdistuse tõttu Taile välja anti.

Oma 114-aastasest karistusest peab Sukphol kandma vaid 20 aastat, sest Tai seadus sätestab, et see on sama kuriteo eest erinevad karistused saanu vangistuse maksimaalne pikkus. «Ta sooritas pettuse väites omavat maagilisi võimeid inimesi ahvatleda ja ostis mitmeid luksusautosid, mida peetakse rahapesuks,» ütles üks Tai ametnik.

Endine munk seisab veel silmitsi süüdistusega lapse seksuaalses kuritarvitamises ja röövimises ning otsust on oodata oktoobris.

Sestsaadik kui Tai sõjavägi riigis 2014. aastal riigipöördega võimu haaras, on hoiakut skandaalidest ümbritsetud budistlike usuliidrite vastu karmistatud. Läinud aastal kaaluti ideed väljastada kriminaalkorras karistatud munkadele digi-IDd, et neil paremini silma peal hoida.

Mais alistus Bangkoki ühe populaarseima turistiatraktsiooni, budistliku Wat Saketi templi mungakloostri ülem politseinikele, kui tema nimel olnud pangakontodelt avastati 3,4 miljonit eurot.

Lisaks uuritakse, kas Tai riikliku budismiameti kontrolli all olevaid miljonitesse dollaritesse ulatuvaid vahendeid tarbiti vääratel eesmärkidel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles