Tühistatud vaktsineerimiskohustus külvab Itaalias pahameelt

Merili Arjakas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia on Euroopas esirinnas leetritesse nakatumises.
Itaalia on Euroopas esirinnas leetritesse nakatumises. Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP/Scanpix

Teisipäeval võttis Itaalia senat vastu muudatusettepaneku, mille järgi vanemad ei pea enam lasteaiale tõendama, et nende lapsed on vaktsineeritud. Uuele korrale on vastu õpetajad, arstid ja teadlased, kes hoiatavad, et vaktsineerimata jätmine võib muuta lapse ohuallikaks endale ja teistele.

Itaalia koolidirektorite ühendus ütles, et neil pole plaanis valitsuse kavale alluda. «Ka edaspidi ei kavatse me lubada sõime või lasteaeda last, kelle kohta ei esitata aasta alguses vaktsineerimistõendit,» ütles ühendus.

Samamoodi on üheksa regionaalvalitsust kahekümnest, kus tuleks seadust jõustama hakata, teatanud kavatsusest lasta see üle vaadata põhiseaduskohtul või võtta vastu piirkondlikud seadused laste kohustusliku vaktsineerimise suhtes.

Opositsiooniline poliitik Stefano Bonaccini heitis valitsusele ette, et nende käik on allaandmine vaktsineerimisvastasele lobitööle ja saadab riigi tagasi keskaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles