Vene võimud surgivad Babtšenko andmetes (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ajakirjaik Arkadi Babtšenko pressikonverentsil Kiievis. Taustal on portree Ukraina presidendist Petro Porošenkost.
Vene ajakirjaik Arkadi Babtšenko pressikonverentsil Kiievis. Taustal on portree Ukraina presidendist Petro Porošenkost. Foto: Valentyn Ogirenko / AP / Scanpix

Kiievis «tapetud» ajakirjanik Arkadi Babtšenko põhjustab Venemaa võimudele peavalu ikka veel. Nüüd on nad esitanud ametliku palve näha Babtšenko isiklikku toimikut. 

Venemaa võimud uurivad ikka veel Akradi Babtšenko surma võltsimist 29. mail Kiievis. Ukraina võimud lavastasid ajakirjaniku tapmise, et saada kätte inimesi tema tegeliku atentaadi vandenõu taga. 

Ukraina on süüdistanud Venemaad seotuses Babtšenko tapmise vandenõuga. Moskva on need süüdistused kategooriliselt tagasi lükanud.

Venemaa Föderaalne Uurimiskomitee saatis Novaja Gazeta ajalehele ametliku palve esitada agentuurile koopia Babtšenko isiklikust toimikust. Samuti tahab agentuur, et ajaleht edastaks Babtšenko kui töötaja iseloomustuse. Babtšenko töötas Novaja Gazetale 2011. aastal. 

Ukraina ametnikud on süüdistanud Venemaa luuret mitmete tuntud ajakirjanike ja kirjanike vastu suunatud vandenõus Ukrainas. Nende hulgast üks oli just Babtšenko. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles