Meedia: Rootsi kahtlustab uusnatsi kahe ajakirjaniku tapmise kavandamises (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Rootsi kahtlustab uusnatsliku Põhjamaise Vastupanuliikumise liiget kahe ajakirjaniku tapmise kavandamises, kirjutab Rootsi meedia.

Politsei pidas 48-aastase mehest kahtlusaluse kinni mais ning tema kohtuprotsess algab augustis.

Tema kodust leiti kohver, mille sisse asetatud tulirelvast sai tulistada kohvri käepidemesse paigutatud päästikust. Kohvri küljel oli kuuli jaoks lõigatud sisse auk, kirjutas leht Svenska Dagbladet.

Mehe kodust leiti ka salamõrva sooritamise juhiseid ning kõvaketas, millel oli andmeid kahest ajakirjanikust ja pildid mõlema kodust, teatas Rootsi raadio. Mõlemad ajakirjanikud on väidetavalt seotud lehega Sundsvalls Tidning.

Svenska Dagbladeti andmeil on kinnipeetu Põhjamaise Vastupanuliikumise liige.

Rootsi julgeolekupolitsei Säpo sõnul on kinnipeetu uusnatslikus ühenduses olulisel positsioonil.

Kahtlusaluse mõrvaplaan paljastus, kui politsei läks tema koju võtma talt relvi, mis kuulusid relvaloa alusel temale, kuid mis tuli nüüd hävitada, kirjutab leht Helsingin Sanomat. Politsei leidis tema kodust mitu relva, mille omamiseks puudus kahtlusalusel luba.

Prokuratuur usub, et mees tahtis kohvrisse peidetud tulirelvaga tappa või vigastada vähemalt ühte inimest.

Kahtlusalune eitab kõiki süüdistusi.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles