Bannon sekkus Briti burka-debatti (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Bannon.
Steve Bannon. Foto: JONATHAN BACHMAN / REUTERS / Scanpix

USA vabariiklaste strateeg Steve Bannon sekkus Briti burqa-debatti, kaitstes endist välisministrit Boris Johnsonit, kelle sõnul näevad nägu katvat loori kandvad naised välja nagu postkastid või pangaröövlid.

President Donald Trumpi endine abi ütles usutluses ajalehele Sunday Times, et Johnsonil ei ole millegi eest vabandada ning ta ei peaks korrektsuse altari ees kummardama.

Bannoni sõnul oli Johnsoni sõnumiks, et loore pole vaja keelustada. Ta lisas, et populistide hääletajad peaksid eristama signaali mürast.

Johnson lahkus Suurbritannia konservatiivsest valitsusest möödunud kuul seoses vaidlusega riigi lahkumise üle Euroopa Liidust. Teda on kritiseerinud moslemirühmitused ja poliitikud, teiste seas peaminister Theresa May, kes on kutsunud Johnsonit üles vabandama.

Johnsoni esindajad on öelnud, et vabandada ta ei kavatse.

Johnson kirjutas antud teemast seoses Taanis hiljuti vastu võetud seadusega, mis keelustas burka ja nikaabi kandmise avalikus kohas ning esimesest trahvist, mis selle seaduse rikkumise tõttu määrati. Johnson andis teada, et ei ole Taanis kehtestatud seaduse poolt, sest see võib kaasa tuua süveneva radikalismi.

Siiski tõdes ta, et peab peakatteid rõhuvaks ja avaldas lootust, et nende kandmine lõpetatakse ilma riigi sekkumiseta.

«Ma ütleksin, et on täiesti jabur, et inimesed otsustavad käia ringi nähes välja nagu kirjakastid,» sõnas Johnson ja tõdes, et tema meelest on veider ja kiuslik eeldada, et naised peaksid oma nägu katma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles