Süürias hukkus relvahoidla plahvatuses 39 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetelt Kiivritelt saadud foto kujutab tsiviilpäästjaid kustutamas tuld relvahoidla plahvatuses, milles hukkus vähemalt 39 inimest.
Valgetelt Kiivritelt saadud foto kujutab tsiviilpäästjaid kustutamas tuld relvahoidla plahvatuses, milles hukkus vähemalt 39 inimest. Foto: Uncredited / AP / Scanpix

Süürias Idlibi provintsis hukkus relvahoidla plahvatuses vähemalt 39 tsiviilisikut, teiste seas 12 last, teatas Londonis baseeruv vabaühendus.

Plahvatus leidis aset Türgi piiri lähistel Sarmada linnas, kus selle tagajärjel varises kokku kaks hoonet, teatas AFP korrespondent.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil kasvas ohvrite arv, kui päästjad tõid hoonerusude alt veel surnukehi välja. Päästeti vähemalt viis ellujäänut.

«Plahvatus leidis aset Sarmada elumajas olnud relvahoidlas,» ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman. Tema sõnul pole plahvatuse põhjused veel selged.

Idlibi provints on mässuliste ja džihadistide kontrolli all, kuid viimastel kuudel on provintsis toimunud mitmeid plahvatusi ja tapetud on mitmeid mässuliste liidreid.

Mõned rünnakud on omaks võtnud äärmusrühmitus Islamiriik, kuid enamik rünnakuid on kantud provintsis tegutsevate erinevate relvarühmituste omavaheliste konfliktide arvele.

Samuti on viimastel päevadel muutunud provintsis sagedasemaks valitsusvägede õhurünnakud. Damaskuse teatel on Idlibi kontrolli alla saamine sõjaväe järgmiseks prioriteediks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles