Kreeka meeleavaldustel puhkes vägivald

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestija Ateenas viskamas süütepommi politsei suunas.
Protestija Ateenas viskamas süütepommi politsei suunas. Foto: SCANPIX

Kreeka ametiühingud korraldasid täna alanud kahepäevase üldstreigi puhul massimeeleavaldusi, mis muutusid vägivaldseks, kui osa demonstrante politseinikke ründas.

Ateenas kogunes kesklinna Syntagma väljakule võimude sõnul meelt avaldama 70 000 inimest, ametiühingute sõnul oli osalenuid 200 000. Valdav enamus neist olid rahumeelsed, ehkki on vihaselt vastu valitsuse uutele kokkuhoiumeetmetele, mille parlament eeldatavasti homme heaks kiidab, vahendas AFP.

Parlamendihoone ees puhkenud kokkupõrgetes sai viga neli inimest, nende seas kaks politseinikku. Politsei pidas demonstratsiooni alguses kinni neli noorukit, väidetavalt leiti neilt süütepomme.

Kähmlustele parlamendi ees järgnesid kokkupõrked Syntagma väljaku äärsete luksushotellide juures, vandaalid rüüstasid ka üht kaubamaja. Ründajad loopisid politseid kivide ja prügiga, mis seoses kaks nädalat kestnud prügivedajate streigiga Ateena tänavaid katab. Politsei kasutas märatsejate ohjeldamiseks pisargaasi.

Korrakaitsjaid rünnati ka Thessalonikis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles