Arvutimängud õpetasid lennukivarga õhus trikitama

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Russell, hüüdnimega Beebo, kaadril videost, mille ta postitas oma Youtube’i kanalisse. Seattle’i lennuväljalt reisilennuki varastanud mees kasutas hooldusalal tühjana seisnud õhusõidukisse pääsemiseks oma töötõendit.
Richard Russell, hüüdnimega Beebo, kaadril videost, mille ta postitas oma Youtube’i kanalisse. Seattle’i lennuväljalt reisilennuki varastanud mees kasutas hooldusalal tühjana seisnud õhusõidukisse pääsemiseks oma töötõendit. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Enne kui lennuväljatöötaja Richard Russell reede õhtul USA läänerannikult Seattle-Tacoma rahvusvaheliselt lennuväljalt varastatud õhusõidukiga alla kukkus ja surma sai, pidas ta maha pika vestluse lennukontrollikeskusega, kinnitades muuhulgas, et suudab reisilennukiga lennata, kuna on mänginud videomänge.

Internetis avaldatud salvestistelt on kuulda, kuidas Russell vaheldumisi vaidleb lennukontrollikeskuse töötajaga ning otsib temalt abi, saades juhendust, kuidas tühja Horizon Airi reisilennukiga maanduda, vahendas CNN.

Vestluse kestel pöördub lennukontrollikeskuse töötaja ka ühe piloodi poole ja selgitab talle, kes Russell on: «Tundub, et Horizoni lennuväljatööta. Ta lihtsalt lendab praegu lennukiga ringi ja vajab selle kontrollimisel pisut abi.»

Seepeale kinnitab Russell aga, et ei vaja juhendamist: «Ei. Selles mõttes, et ma ei vaja eriti abi. Ma olen varem videomänge mänginud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles