Pakistan hoiatas USAd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani armeejuht kindral Ashfaq Kayani (paremal) septembris kohtumas USA admirali Mike Mulleniga.
Pakistani armeejuht kindral Ashfaq Kayani (paremal) septembris kohtumas USA admirali Mike Mulleniga. Foto: SCANPIX

Pakistani sõjaväe juhataja Ashfaq Kayani hoiatas täna Ühendriike, et nad peavad mõtlema kümme korda järele, enne kui riigi rahutus kirdeosas ühepoolselt tegutseda soovivad.

Kindral Kayani ütles Pakistani parlamendi kaitsekomiteele, et USA peaks keskenduma Afganistani stabiliseerimisele, selle asemel et survestada Pakistani ründama Afganistani piiri ääres tegutsevaid mässulisi, vahendas BBC.

Washington on aastaid palunud Islamabadil aktiivsemalt võidelda mägises piirkonnas olevate rühmituste, eriti Talibani ja al-Qaedaga seotud Haqqani võrgustiku vastu, mis on hiljuti Afganistanis rea rünnakuid korraldanud.

Lahingud Haqqani võrgustikuga on viimastel kuudel ägenenud ning on saanud üheks peamiseks tüliõunaks liitlasvägede ja Pakistani vahel. USA on avalikult teatanud, et peab Haqqanisid Pakistani luureagentuuri sisuliseks käepikenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles