Vene kindralstaap: armee ei vasta julgeolekunõuetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene armee sõidukid paraadil.
Vene armee sõidukid paraadil. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Vene armee seisukord ei vasta riigi julgeoleku huvidele, leiab kindralstaabi aseülem Vassili Smirnov.

«Kahjuks ei vasta relvajõud praegu Venemaa sõjalise julgeoleku tagamise nõuetele,» ütles kindral täna Ühiskondliku Koja veteranide, sõjaväelaste ja nende pereliikmete komisjonis toimunud kuulamistel.

Smirnovi sõnul võib lahinguvõimeliseks pidada ainult 17 protsenti väeosadest, kõikide teiste koosseis on piiratud ning komplekteeritud peamiselt ohvitseridega. «Praeguse seisuga moodustavad ohvitserid ja allohvitserid meie armees ja laevastikus poole isikkoosseisust. Niisugust olukorda pole mujal maailmas kusagil,» rõhutas ta.

Samuti tõdes kindral, et suur hulk relvastust ja sõjaväetehnikat on moraalselt vananenud ja nõuab remonti. «Tänapäeva nõuetele ei vasta ka osa luure-, side-, juhtimisvahenditest,» täpsustas Smirnov.

Tema sõnul tõi Vene armee probleemid eriti esile augustikuine sõjaline konflikt Gruusiaga.

Asekaitseminister Nikolai Pankov teatas omakorda, et tuleval aastal väheneb ohvitserikohtade arv relvajõududes 150 000-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles