Iisraeli peaminister nõuab Hamasilt täielikku vaherahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: POOL / REUTERS

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu nõudis pühapäeval Gaza sektoris võimul olevalt islamiliikumiselt Hamas täieliku vaherahu kehtestamist ja järgimist.

"Me oleme taas keset kampaaniat terrori vastu Gazas. See ei lõppe ühe löögiga. Meie nõudmine on selge - totaalne vaherahu. Me ei lepi millegi vähemaga," hoiatas Netanyahu.

"Praeguseks me oleme hävitanud sadu Hamasi sõjalisi sihtmärke ja iga rünnakuga maksab Hamas terrori eest üha kallimat hinda," jätkas peaminister.

Iisrael ja Gaza rühmitused on uuele relvakonfliktile "ohtlikult lähedal", teatas Euroopa Liit reedel pärast viimastel päevadel poolte vahel ägenenud vägivalda.

"Gazast Lõuna- Iisraeli kogukondade suunas tulev raketituli ning Iisraeli vastu suunatud Hamasi ja teiste Palestiina mässuliste muud vägivaldsed aktid ja provokatsioonid on täiesti vastuvõetamatud," ütles EL-i välisteenistuse esindaja avalduses.

Gaza piiril Iisraeli sõdurite tules haavata saanud 40-aastane palestiinlane suri laupäeval, tõstes viimase protestiaktsiooni ohvrite arvu kolmeni. Hukkunu oli üks 113 palestiinlasest, kes reedel Gaza sektori ja Iisraeli piiril haavata said. Piiriprotestid muutusid taaskord vägivaldseks hoolimata mitteametlikust vaherahust Iisraeli ja Gazat valitseva islamiliikumise Hamas vahel, milles lepiti kokku pärast Iisraeli jõulisi õhulööke vastuseks Gazast tulistatud rakettidele.

Alates 30. märtsist, mil meeleavaldused algasid, on surma saanud kokku 168 palestiinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles