Malis tapeti valimisjaoskonna juht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali valimisjaoskonnas.
Mali valimisjaoskonnas. Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Malis, kus käimas on presidendivalimiste teine voor, sai pühapäeval arvatavas džihadistide rünnakus surma valimisjaoskonna juht, teatasid kohalikud võimud.

"Džihadistid tulid umbes kell 13.30 valimisjaoskonda Arkodias," mis asub rahutus Timbuktu piirkonnas, ütles kohalik ametnik.

"Nad käskisid kõigil käed üles tõsta. Valimisjaoskonna juht püüdis põgeneda. Džihadistid lasid ta maha," lausus allikas.

Juhtunut kinnitasid ka kaks julgeolekuallikat.

Valimiste teises voorus tagab julgeolekut umbes 36 000 sõdurit, iseäranis keskendutakse Kesk- Malis asuvale Mopti regioonile, teatasid võimud.

Laupäeval olid julgeolekujõud teatanud rünnakukava nurjamisest pealinnas Bamakos. Vahi alla võeti kolm isikut.

Valimiste esimeses voorus 29. juulil kogus Keita 41,7 protsenti häältest ja endine rahandusminister Soumaila Cisse 17,78 protsenti. Rivaalid olid vastamisi ka 2013. aasta valimistel.

Tänavuse kampaania ajal on kritiseeritud teravalt president Keita suutmatust ohjeldada riigis puhkenud vägivalda. Cisse sõnul tähendaks praeguse presidendi ametissejäämine "kaost" ja "lõhutud riiki". Ometi pole Cissel õnnestunud suurt opositsiooni toetust koguda. Esimeses voorus välja kukkunud kandidaadid on toetanud Keitat või pole juhendanud oma toetajaid kummagi kandidaadi poolt hääletama.

Valimisaktiivsus esimeses voorus oli umbes 40 protsenti. Mitusada valimisjaoskonda riigi rahutus keskosas suleti toona relvarühmituste ähvarduste ning vägivalla tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles