Pikne tabas kümmet Finnairi lennukit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennukid
Finnairi reisilennukid Foto: SCANPIX

Soome lennufirma Finnair teatel segas äike alates eile õhtust täna hommikuni tõsiselt lennuliiklust, pikselöögi tõttu naasid lennuväljale kontrolli kümme lennukit.

«Oli väga eriline öö. Hästi palju oli tormi ja äikest. Pikne võib tabada lennukit, kuid nüüd oli nii erakordne lugu, et see tabas kümmet lennukit,» rääkis Finnairi pressiesindaja Inka Ikonen YLE uudistele.

Äikse tõttu tekkis muutusi lennugraafikus. Näiteks hommikused lennud Helsingist Hamburgi ja Genfi jäid ära. Tšarterreis Kreekasse Haniasse katkes, lennuk naasis kontrolli ja inimesed jätkasid puhkusereisi täna hommikul.

Äikeseline ilm segab lennuliiklust ka täna. «Lennukid tuleb üle kontrollida, enne kui neil õhku lubatakse tõusta. Mingil määral tuleb hilinemisi ette veel tänagi,» ütles Ikonen.

Eile õhtul kutsuti lennuväljale tagasi Oulusse, Vaasasse ja Joensuusse teel olnud Finnairi lennukid, mis olid õhus viibinud kümmekond minutit.

Lennujaamade operaatorfirma Finavia teatel naasis pikselöögi tõttu lennuväljale ka üks Finncommi lennuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles