Põhja- ja Lõuna-Korea peavad järgmise tippkohtumise septembris Pyongyangis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un (vasakul) ja Lõuna-Korea president Moon Jae-in embamas tänavu 26. mail peetud kohtumisel Panmunjomi piirikülas.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un (vasakul) ja Lõuna-Korea president Moon Jae-in embamas tänavu 26. mail peetud kohtumisel Panmunjomi piirikülas. Foto: Blue House / imago / Xinhua / Scanpix

Põhja- ja Lõuna-Korea peavad järjekordse tippkohtumise septembris Pyongyangis, teatas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap täna.

Kui Lõuna-Korea president Moon Jae-in peaks sõitma Põhja-Korea pealinna, oleks see esimene seesugune reis enam kui kümne aasta kestel.

Tegemist oleks kahe Korea kolmanda tippkohtumisega alates aprillis.

Avaldus Pyongyangi tippkohtumise kohta tehti pärast kaks tundi kestnud kõnelusi, mida juhtisid mõlema riigi kahepoolsete suhetega tegelevate ametite juhid.

Põhja-Korea Koreade-vaheliste suhete ameti esimees Ri Son-gwon ütles, et kohtumise ajas on kokku lepitud, kuid esialgu seda ei avalikustata. Ri lisas, et kaks Koread on nagu väga lähedased sõbrad, kelle sidet on võimatu murda.

Tänasteks kõnelusteks demilitariseeritud tsooni vaherahuküla põhjaosas tegi eelmisel nädalal ettepaneku Pyongyang.

Alates aprillikuisest kohtumisest on Koread astunud samme suhete parandamiseks, sealjuures on sel kuul kavas sõja tõttu lahutatud sugulaste kohtumised Põhja-Koreas Kumgangi mägikuurordis. Tegemist oleks esimese sellise taasühinemiskohtumisega kolme aasta jooksul.

Pyongyang on ka kutsunud üles Korea sõda ametlikult lõpetama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles