Vene õhujõud kiirendavad SU-24 moderniseerimise protsessi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SU-24M lennundusmessil Nižni Tagilis.
SU-24M lennundusmessil Nižni Tagilis. Foto: SCANPIX

Venemaa lennuvägi valmistab ette otsust pommituslennuki SU-24 moderniseerimisprogrammi kiirendamisest ja lennukitepargi uuendamisest.

Otsus langetatakse, kui uurijad jõuavad selleni, et Amuuri oblastis Ukrainka sõjaväelennuväljal juhtunud õnnetuse põhjustas tehniline rike, kirjutab Izvestija.

Hävitus- ja pommituslennuk SU-24 sattus eile õnnetusse maandumisel. Lennuk plahvatas põlema ja mõlemad piloodid hukkusid.

Kaitseministeerium lubas kontrollida üle kõik SU-24 lennukid, lende pole siiani aga peatatud.

«Praegu on peamiseks versiooniks pilootide viga maaandumise. Samas ei saa välistada tehnika ülesütlemist. Kui viga tehakse selgeks, siis võtame vastu otsuse seda tüüpi lennukite moderniseerimise kiirendamisest,» rääkis ajalehele õhujõudude esindaja.

«Kui kinnitatakse ära SU-24 moderniseerimisprogrammi kiirendatud variant, siis aastaks 2020 vahetatakse 60-70 protsenti neist välja uuema SU-34 vastu, ülejäänud moderniseeritakse variandiks SU-24M2.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles