Steve Jobs lubas Androidi hävitada

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Oktoobri alguses raske haiguse tagajärjel surnud Apple’i kaasasutaja Steve Jobs räägib oma elulooraamatus, et soovis iPhone’i suurima konkurendi Androidi hävitada, vahendab Neowin.net.

2010. aasta jaanuaris oma elulooraamatu koostajale Walter Isaacsonile antud intervjuus nentis Jobs, et kulutaks vajadusel ka oma viimased hingetõmbed ja pennid Androidi hävitamisele.

Nimelt leidis Jobs, et praeguseks maailma populaarseim nutitelefonide operatsioonisüsteem Android on Apple’i tarkvaraplatvormi iOS pealt maha kopeerinud mitmeid funktsioone.

Teatavasti on Apple algatanud Android nutitelefonide tootjate HTC ja Samsungi vastu terve rea kohtuasju, väites, et viimased on rikkunud Apple iPhone’i ja iOSi patente.

Jobs avaldas oma elulooraamatus ka selle, et ta kohtus Google’i eksjuhi Eric Schmidtiga, kellele ta olevat öelnud, et ei soovi omavaheliste vaidluste klaarimiseks mingit raha.

«Kui te pakute mulle 5 miljardit dollarit, siis ma ei soovi seda. Mul on piisavalt raha. Ma soovin, et te lõpetaksite Apple’i ideede kasutamise Androidi juures. See on kõik, mida ma tahan,» olevat Jobs enda kinnitusel Schmidtile öelnud.

Jobsi elulooraamat ilmub tuleval esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles