USA siseministri sõnul piiraks metsapõlenguid intensiivne metsaraie (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahjud California osariigis on sel aastal võtnud rekordilised mõõtmed.
Metsatulekahjud California osariigis on sel aastal võtnud rekordilised mõõtmed. Foto: CHRISTIAN MONTERROSA / Christian Monterrosa/Sipa USA/ Scanpix

Ameerika Ühendriikide siseminister Ryan Zinke süüdistab California osariigi laiaulatuslikes metsatulekahjudes keskkonnaaktiviste, kelle tegevuse tulemusena ei tohi metsa piisaval hulgal langetada.

USA siseminister tõdes, et California metsapõlengud ei ole põhjustatud kliimasoojenemisest, vaid metsaraie piiramisest, kirjutas Guardian.

Ameerika Ühendriikide siseminister Ryan Zinke.
Ameerika Ühendriikide siseminister Ryan Zinke. Foto: Molly Riley / AP

«Ameerika saab teha paremini, kuivõrd lasta nendel radikaalsetel gruppidel kontrollida kliimasoojenemise dialoogi,» ütles Zinke. «Äärmuslikud keskkonnakaitsjad on sulgenud avaliku juurdepääsu. Nad räägivad elupaikade kaitsmisest, ent on valmis laskma neil maha põleda.»

Zinke kutsus üles metsalangetamist suurendama, sest lisaks metsatulekahjude piiramisele on see kasulik ka majandusele.

Augusti alguses väljendas sarnast arusaama ka Ameerika Ühendriikide president Donald Trump, kes kirjutas Twitteris, et tule leviku piiramiseks tuleks puud maha raiuda.

California metsatulekahjudes on hukkunud vähemalt seitse inimest. Käesoleva aasta metsapõlengud on enda alla haaranud rohkem maad, kui ühelgi eelneval aastal. 

«Põlengute hooaeg on tegelikult alles alguses. Olukord, mis on tavaliselt põlenguhooaja tippajal, on praegu kätte jõudnud kohe alguses,» ütles metsatulekahjude osakonna juht Ken Pimlott augusti alguses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles