Lätis Ādaži polügoonil sai vähemalt üheksa sõjaväelast vigastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Õppus.
Illustratiivne foto. Õppus. Foto: SCANPIX

Vähemalt üheksa Läti sõjaväelast sai pühapäeval Ādaži polügoonil korraldatud õppustel teadmata asjaoludel vigastada, teatas kaitseministeerium.

Haiglaravi vajas üheksa kaitseväelast, kellest kahe seisund võib olla raske. Meedikud ega ministeerium ei soostunud täpsustama.

Sündmuskohale saadeti mitu kiirabiautot, ütles kiirabiteenistuse esindaja Ilze Bukša.

Maakaitseväe esindaja Guna Freimane ütles BNSile, et plahvatus polnud õppustega seotud ja toimus maakaitseväelaste laskesektori lähedal.

Plahvatuse juhtudes valmistusid maakaitseväelased lahkuma, rääkis kaitseministeeriumi ametnik Normunds Stafeckis. Ta ei osanud plahvatuse põhjuseid täpsustada. Läti kaitseväe juhataja Raimonds Graube andis korralduse alustada vahejuhtumi uurimist.

Seda polügooni on õppustepaigana kasutanud ka Eesti kaitsevägi. Viimati käis oktoobri alguses Ādaži polügoonil õppusel Teraskilp Scoutspataljoni üksus ESTCOY-13, kes novembris suundus missioonile Afganistani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles