Jeemeni bussiõnnetuses hukkus 40 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakus koolibussile sai surma 51 inimest.
Rünnakus koolibussile sai surma 51 inimest. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöögis koolibussile eelmisel neljapäeval sai Jeemeni huthide kontrolli all olevas põhjaosas surma 51 inimest, teiste seas 40 last, teatas Punane Rist eile andmeid uuendades.

Neljapäevases õhulöögis mässuliste Saudi Araabiaga piirnevas tugipunktis Saada provintsis sai vigastada 79 inimest, nende seas 56 last, teatas Punane Rist.

Kuue kuni 11 aastased lapsed pidid minema väljasõidule surnuaiale, mis on üks vähestest rohealadest Saada provintsi põhjaosas. 

«Sõja tõttu on suurem osa parke ja aedasid hävinud,» selgitas laste 40-aastane õpetaja Yahya Hussein. «Kõige kenamad alad on pühapaigad ja mošeed,» ütles ta uudiseportaalile CNN.

Koolibuss pärast rünnakut.
Koolibuss pärast rünnakut. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

«Nad olid väljasõidu üle elevuses. Viimastel päevadel ei rääkinud nad millestki muust,» lisas õpetaja, kes pääses eluga tänu sellele, et jäi väljasõidule hiljaks. Ta oli saabunud väljasõidupaika ja parkis plahvatuse toimumise ajal oma autot.

«Ma kuulsin valju plahvatust ja kõikjal oli tolmu ning suitsu,» ütles Hussein. «Sündmuspaika pole võimalik kirjeldada. Kõikjal olid kehaosad ja veri.»

«Üksnes paari päeva eest oli need lapsed naernud, mänginud ja väljasõidu pärast elevuses olnud. Nüüd olid nad lihtsalt tükkideks rebitud laibad,» sõnas ta. 

Eile hommikul leidis aset hukkunud koolilaste ühine matus.

Foto: STRINGER / AFP

Jeemeni kodusõjas on hukkunud ligi 10 000 inimest ning ÜRO hinnangul on riiki tabanud maailma suurim humanitaarkriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles