Video: Londonis sõitis auto jalakäijate sekka (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni politsei sündmuspaigal parlamendihoone juures.
Londoni politsei sündmuspaigal parlamendihoone juures. Foto: Ben Cawthra/LNP / Ben Cawthra/Sipa USA / Scanpix

Täna hommikul sõitis auto Suurbritannia parlamendihoone ees jalakäijate ja jalgratturite sekka ja paiskus siis vastu turvatõkkeid. Politsei käsitleb vahejuhtumit terroriaktina.

Eesti aja järgi kell 9.30 sõitis hõbedane Ford Fiesta Londonis jalakäijate ja jalgratturite sekka. Rünnakus sai kannatada kaks inimest, ent politsei sõnul pole kummagi elu ohus.

Autot juhtis 20. eluaastates meesterahvas, kes vahistati sündmuskohal.

Relvastatud politsei piiras sündmuskoha sisse ning palus inimestel sellest eemale hoida. Lähedalasuv Westministeri metroojaam suleti.

Pole kinnitatud, et tegemist oleks olnud terrorirünnakuga, ent juhtumit hakkab siiski uurima terroritõrjepolitsei.

Mitme pealtnägija sõnul oli juhi tegevus tahtlik.

«Auto sõitis suurel kiirusel lordidekoja lähedal turvatõketesse. Juht autost ei väljunud. Valvurid hakkasid karjuma inimestele, et nad eemale liiguksid,» ütles üks pealtnägijaist.

Relvastatud politsei piiras turvatõkete auto viivitamatult sisse ja suunas relvad teksades ja mustas jakis juhile, kes sõidukist välja tõmmati ja käeraudu pandi.

Intsident kasvatas pingeid linnas, kus vähem kui 18 kuu jooksul on toime pandud neli autorünnakut.

Eelmisel aastal sõitis 52-aastane islamiusku läinud britt Khalid Masood Thamesi sillal jalakäijate sekka ja pussitas parlamendihoone ees valvanud politseinikku. Rünnakus sai surma viis ja vigastada umbes 40 inimest, politsei lasi Masoodi maha.

«Kuigi me jätame hetkel kõik võimalused avatuks, hakkab Westminsteri intsidenti uurima Londoni terroritõrjepolitsei,» teatas Scotland yard Twitteris.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles