Taliban tappis sõjaväebaasi vallutamise käigus 14 sõdurit (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani valitsusväed Ghazni provintsis.
Afganistani valitsusväed Ghazni provintsis. Foto: Rahmat Gul / AP / Scanpix

Talibani võitlejad vallutasid Afganistani põhjaosas sõjaväebaasi, surma sai vähemalt 14 sõdurit, kümned arvatakse olevat vangi langenud ja ülejäänud põgenenud, teatasid ametiisikud täna.

Armee esindaja Mohammad Hanif Rezaee ütles, et äärmuslased said Faryabi provintsis Ghormachi piirkonnas asuva baasi oma kontrolli alla pärast päevi kestnud ägedaid lahinguid. Baasis viibis pühapäeval esimese rünnaku ajal sadakond sõdurit.

«On tragöödia, et baas langes vaenlase kätte. Osa sõdureid tapeti, osa langes vangi ja osa põgenes ümbruskonna mägedesse,» ütles Rezaee.

Faryabi provintsi parlamendisaadik Hashim Otaq ütles, et Cehnaya baasis langes Talibani kätte vangi umbes 40 sõdurit. Faryabi provintsivolikogu juht Tahir Rehmani ütles, et baas langes pärast seda, kui sõdurid palusid Kabulilt lisavägesid ja õhutoetust, kuid neid ei võetud kuulda.

Taliban saavutas Faryabis võidu mõni päev pärast seda, kui ülestõusnud korraldasid riigi kaguosas rünnaku Ghazni provintsi samanimelisele pealinnale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles