Europol vahistas 24 lastega kaubitsejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europol ja 22 Euroopa Liidu liikmesriigi õiguskaitseorganid vahistasid ühisoperatsiooni käigus 24 inimkaubitsejat.
Europol ja 22 Euroopa Liidu liikmesriigi õiguskaitseorganid vahistasid ühisoperatsiooni käigus 24 inimkaubitsejat. Foto: SWNS.comTom Maddick / / Tom Maddick SWNS.com / Scanpix

Juuli alguses ühendasid Europol ja 22 Euroopa Liidu liikmesriigi õiguskaitseorganid jõud ning vahistasid ühisoperatsiooni käigus 24 laste kaubitsemisega seotud inimest.

Lisaks 24 laste kaubitsemisega tegelenud inimese vahistamisele, tuvastati üle saja inimkaubanduse võimaliku ohvri. Viimastest 51 olid lapsed ja 72 täiskasvanud.

Inimkaubanduse noorim ohver oli vaid 2-aastane laps. Alaealisi sunniti tegema tööd, kerjama, samuti kasutati neid seksuaalsetel eesmärkidel.

Operatsiooni käigus avastati ka viiteid põgenike smugeldamisele ja dokumentide võltsimisele. 

Inimkaubanduse ohvrite identifitseerimine on väga keeruline, mistõttu võtsid operatsioonis osalenud riigid kasutusele erinevaid meetmeid inimkaubanduse ennetamiseks ja teadlikkuse tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles