Pervert saatis siivutud pildid 14-aastase neiu asemel pedofiilide jahtijale (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedofiilid võivad kasutada sotsiaalmeediat alaealistega suhtlemiseks.
Pedofiilid võivad kasutada sotsiaalmeediat alaealistega suhtlemiseks. Foto: Jaap Arriens / Jaap Arriens/Sipa USA / Scanpix

Veebis tegutsenud pervert saatis siivutuid pilte enda teada 14-aastasele tüdrukule, kes hiljem osutus hoopis pedofiilide jahtijaks.

Suurbritannias saatis 32-aastane Matthew White 16. juunil sotsiaalmeedia vahendusel endast mitmeid pilte ja video inimesele, keda pidas 14-aastaseks tütarlapseks.

Kahe nädala pärast koputas tema uksele grupp aktiviste, kellele ta tunnistas siivutu materjali saatmist. Mees vahistati mõni aeg hiljem. Selgus, et 14-aastase tüdruku asemel saatis ta materjalid pedofiile jahtivale grupeeringule.

Kohus mõistis mehe süüdi püüdes alustada lapsega seksuaalset vestlust ja põhjustades olukorra, kus alaealine vaatab seksuaalset materjali.

Mehele määrati 12 kuu pikkune vanglakaristus, ta kirjutati kümneks aastaks seksuaalkurjategijate registrisse ja ta peab maksma 140 naela suuruse valuraha.

«Me oleme pühendunud nende inimeste püüdmisele ja õiglasele karistamisele, kes jahivad sotsiaalmeediat ja sõnumirakendusi kasutavaid haavatavaid lapsi,» sõnasid ametivõimud.

«Kuigi antud juhtumil puudus päris ohver, ei pääse White, sest ta püüdis siiski saata siivutuid materjale 14-aastasele tüdrukule,» lisati avalduses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles